Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
- 1,5 dl víz
- 6 szelet bacon
Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, a finomra reszelt sajttal és a felkockázott, szeletelt baconnel. Hozzáadjuk a vajat, majd apránként a hideg vizet. Folpackba csomagolva egy órán át hűtőben pihentetjük. (Nálam ez a sietség miatt elmaradt, nem okoz nagy gondot, ha nincs pihentetve)
Nagyjából fél centi vastagságúra nyújtjuk, és vagy szaggatjuk, vagy négyzeteket vágunk derelyevágóval, kinek melyik a szimpatikusabb. A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos előmlegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat és jó sütést kívánok!
Szabina
♥