A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Halloween mézeskalács

Édes kísértés

2016. október 29. - bakeyoursmile

img_4010.PNG

A keresztfiam imádja a mézeskalácsot, úgyhogy az anyukája be is szerzett halloween-es kiszúró formákat, hogy meg tudjuk örvendeztetni. Ez egy szuper recept, nem kell várni, azonnal puha, kekszes dobozban is sokáig eláll, bár nálunk erre még nem igazán volt példa :)

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
2 evőkanál puha vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája2 evőkanál tejföl

A díszítéshez:
15 dkg porcukor
1 tojás fehérje

Kikavarjuk a tojást, a tejfölt, a vajat és a mézet. Hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket, majd összedolgozzuk. A cipót folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőben pihentetjük.

img_4009.PNG

A pihentetés után lisztezett munkalapon (a liszttel óvatosan bánjunk, hogy ne keményedjen meg a tészta), 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint kiszaggatjuk, majd kivajazott sütőlemezen, 180 fokra előmelegített sütőben 3 perc (!) alatt megsütjük. Ha tovább sül kemény lesz, így viszont pont jó! :)

A díszítéshez felverjük a tojásfehérjét, amihez apránként adagoljuk a porcukrot. Nejlonzacskóba töltjük, szorosan elkötjük, és igyekezzünk minél kisebb nyílást vágni rá, hogy vékonyan tudjunk rajzolni vele. Nekünk ezt még gyakorolni kell, de cserébe jól szórakoztunk amíg dekoráltuk a mézeskalácsokat. :)

img_4011.PNG

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3211914163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása