A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Őszi falevelek palacsinta tésztából

2016. november 17. - bakeyoursmile

img_4252.PNG

Ezek az ennivaló falevelek a boldogi nagyrózsa mintájára készültek. A sógornőm még a nagymamájától kapott ilyen formákat (rózsát sajnos nem) így az őszre való tekintettel, leveleket készítettünk családilag.

Hozzávalók: (Kb. 30 darabhoz)

2,5 dl tej

3 db tojás

3 evőkanál cukor

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

20 dkg finomliszt

napraforgó étolaj

2 evőkanál porcukor a szóráshoz

img_4253_1.PNG

A tojásokat felverjük és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi -szitált- lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát is, végül egy csepp olajat. (Azért egy csepp, mert a sütés közben még bőven jut a tésztába, és túl olajos lesz ha már előre teszünk bele.)

Egy széles, lapos lábasba olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a  sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a sütőforma, akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába, ami rátapad, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején! Hirtelen átsül, kb 30 másodperc alatt. A megsült tészta kinyílik a sütőn, az olajból kiemeljük, lecsepegtetjük, majd egy tálca felett megrázogatjuk, hogy lecsússzon és a tálcára helyezzük. (Az elején még szükség lehet egy kis kopogtatásra, hogy lejöjjön, de utána bele fogunk jönni.)

img_4256.PNG

Amikor az összes levél kisült, porcukorral  megszórva tálaljuk.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_4254.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8911968417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTom70 2016.11.19. 06:54:37

Szerintem úgy helyes : boldogi nagy rózsa. A nagyboldogi rózsa értelmezhetetlen, mert Boldog nevű községből származik és nagy rózsának hívják (ellentétben a kis rózsával, ami szintén boldogi specialitás).

bakeyoursmile 2016.11.19. 06:57:03

@PTom70: Köszönöm, javítottam is.
süti beállítások módosítása