A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Gránátalma juice

2016. november 19. - bakeyoursmile

img_4399.PNG

Miért fogyasszunk gránátalmát?

A gránátalmában rengeteg antioxidáns található, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, sőt a gyümölcs hatóanyagai arra is képesek, hogy helyreállítsák a károsodott DNS-t. Emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Már napi egy pohár gránátalmalé segíthet megelőzni a betegségeket.

A legújabb kutatások bizonyították, hogy a gránátalmában olyan hatóanyagok vannak, melyek védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.

A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.

(forrás: házpatika.com)

No és a fentieken túl azért is mert finom. Aki nem szereti textúráját, vagy csak egy kis újdonságra vágyik és nem szeretne boltban venni aranyáron gránátalma levet, annak ajánlom a lenti receptet.

img_4401.PNG

Hozzávalók:

1 db gránátalma

1 dl víz

 A gránátalmát félbevágjuk és a nekünk bevált technológiával kikaparjuk a magvait. (Az én legkedvesebb technikám az, hogy megkérem apukámat pucolja meg, lásd a gránátalmás pavlovát, de most sajnos nem volt kézközelben, ezért én tisztítottam meg kanállal.) Ha még nincs bevált módszerünk, akkor mutatok egyet:

 

A megtisztított magokat rakjuk bele a turmixba, majd folyadék hozzáadása nélkül, mixeljük össze. Ha ezzel megvagyunk szűrjük le, majd a léhez ízlés szerint öntsünk vizet.

Egészségünkre!

Szabina

img_4402.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3411973566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása