Miért fogyasszunk gránátalmát?
A gránátalmában rengeteg antioxidáns található, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, sőt a gyümölcs hatóanyagai arra is képesek, hogy helyreállítsák a károsodott DNS-t. Emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Már napi egy pohár gránátalmalé segíthet megelőzni a betegségeket.
A legújabb kutatások bizonyították, hogy a gránátalmában olyan hatóanyagok vannak, melyek védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.
A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.
(forrás: házpatika.com)
No és a fentieken túl azért is mert finom. Aki nem szereti textúráját, vagy csak egy kis újdonságra vágyik és nem szeretne boltban venni aranyáron gránátalma levet, annak ajánlom a lenti receptet.
Hozzávalók:
1 db gránátalma
1 dl víz
A gránátalmát félbevágjuk és a nekünk bevált technológiával kikaparjuk a magvait. (Az én legkedvesebb technikám az, hogy megkérem apukámat pucolja meg, lásd a gránátalmás pavlovát, de most sajnos nem volt kézközelben, ezért én tisztítottam meg kanállal.) Ha még nincs bevált módszerünk, akkor mutatok egyet:
A megtisztított magokat rakjuk bele a turmixba, majd folyadék hozzáadása nélkül, mixeljük össze. Ha ezzel megvagyunk szűrjük le, majd a léhez ízlés szerint öntsünk vizet.
Egészségünkre!
Szabina
♥