A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Habkönnyű sajtos kifli

2016. december 06. - bakeyoursmile

img_4749.jpg

Az eredeti receptben nincs töltelék, az egy finom sós kifli, na de parenyica sajttal minden finomabb, így ebben a változatban az is szerepel :)

Hozzávalók:

A tésztához:

700 gramm liszt

2 tojás

1 kis pohár kefír

50 gramm cukor

nagy csipet só

1 dl tej

50 gramm élesztő

A krémhez:

200 gramm vaj

40 gramm só

1 csomag (190 gramm) parenyica sajt (vagy bármilyen sajt amilyet szeretünk)

1 tojás a tetejére

reszelt sajt a tetejére

img_4747.PNG

1 dl tejet meglangyosítunk 50 gramm cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk míg felfut.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kefírt, a tojásokat és a sót, majd a tejes élesztős keveréket. Összegadagasztjuk, majd meleg helyen másfél órát kelesztjük.

Míg kel a tészta, kikeverjük a vajat a sóval, majd a keveréket négy egyenlő részre osztjuk. Mivel bőven van időnk, a sajtot is felszeletelhetjük kisujjnyi vastag hasábokra.

Miután megkelt a tészta, azt nyolc egyenlő részre osztjuk. Az első nyolcadot kinyújtjuk, nagyjából 30 centiméter átmérőjű körre. Megkenjük a vajas keverékkel. A második nyolcadot is kinyújtjuk, és befedjük vele a vajjal megkent tésztát. A kört 16 cikkre vágjuk. A cikkeket a nagyobbik felétől kezdve feltekerjük, gondosan belehelyezve a parenyica sajtot. (Ennél a lépésnél igazából a fantáziánkra van bízva, hogy mivel töltjük, kolbásszal, sonkával, koktélvirslivel, egyéb sajttal)

Ha mind a 16 cikket feltekertük és megtöltöttük, akkor a fenti metódust ismételjük még háromszor, így összesen 64 db süteményt fogunk kapni. A kiflik tetejét kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

img_4748.PNG

170 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a puha, ízletes kifliket, kivajazott, kilisztezett tepsin.

Nagyon hamar el fog fogyni erről biztosíthatok mindenkit! :) (Nálunk pár szem maradt mutatóba másnapra, másnap is puha és finom volt.)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_4746.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr412027639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása