Tegnap minipitéket sütöttem, és a megmaradt tészta felhasználásához a reggeli napsütés hozta meg az ihletet, szóval hajrá, csempésszünk tavaszi napsütést a konyhánkba szánkba ezzel a sütivel.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj
6 dkg cukor
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 üveg citromkrém (lemon curd)
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd a tésztát folpackba csomagolva egy órán át pihentetjük a hűtőben. Az egy óra leteltével vékonyra nyújtjuk, majd linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Nekem a fenti mennyiségből 2x15 db lett. Mivel nálam még hiánycikk a linzer szaggató forma, ezért én a felső lap közepét egy ásványvizes kupak segítségével lyukaszottam ki, igazi DIY, cserébe mindegyik süti igazán egyedi lett :) Na de a konformitás hiányát kárpótolja az íze, próbáljátok csak ki.
170 fokon sütöttem a karikákat kb. 10 percig. Miután kihűlt, az egész karikákra kentem egy teáskanál citromkrémet, majd ráraktam a lyukas karikát és összeillesztettem. Nem árt, ha pár órát pihen egy lefedett dobozban, hogy kicsit puhuljon, de aki szereti a roppanósabb textúrát, fogyaszthatja azonnal.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥