A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Barackos túrótorta

2017. február 19. - bakeyoursmile

img_6459.PNGNem vagyok egy torta királynő, viszont szombaton egy szülinapi buliba voltunk hivatalosak, és mindenképpen szerettem volna vinni egy tortát. Így jött ez a sütés nélküli, csokis kekszes, barackos recept, ami ráadásul extra gyorsan elkészül, ami a hétvégi jövés-menésben azért sok pluszpontot jelent. :)

Hozzávalók: (26 cm-es kapcsos tortaformához)

250 gramm csokis keksz (én Terefere kekszet használtam)

100 gramm olvasztott vaj

100 gramm porcukor

500 gramm túró

2 evőkanál tejföl

3 dl tejszín

1 üveg barack befőtt

1 csomag zselatin

img_6460.PNG

Először elkészítjük a keksz alapot. A késes aprítóba dobáljuk a kekszet, összeaprítjuk, majd hozzá adjuk az olvasztott vajat is, és még úgy is megdolgozzuk az aprítóval. A tortaforma aljába kanalazzuk, egyenletesen eldolgozzuk, lesimítjuk.

A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és a porcukrot. Apró kockákra vágjuk a barackot, majd azt is hozzáadjuk.

A zselatinport a használati utasításnak megfelelő mennyiségű vízben duzzasztjuk, majd lábasban közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg megolvad. (Nem forraljuk!) Hozzákeverjük a túrókrémhez, majd ráhalmozzuk a csokis kekszalapra.

Habkártyával elegyengetjük a tetejét. Hűtőben pihentetjük 4 órán át, de akár egész éjszakára is maradhat.

U.i.: kaptam a sógornőmtől/fotósomtól Esztertől csodaszép stencileket, amikkel még szükségem lesz némi gyakorlásra, de ők gyakran vissza fognak köszönni mostantól. :)

Jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_6461.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7912273373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása