Hétvégén egy jeles alkalomra csokis pavlovát szerettem volna sütni. De a csillagok úgy álltak, hogy a pavlovám kissé összeesett, és hát hiába volt nagyon finom, nagyon nem úgy nézett ki ahogy én elterveztem - nem véletlenül nincs róla fotó :D. Miközben sírással küszködve búcsút intettem a pavlovának, megszállt az ihlet, hogy ezt azért még valamilyen módon még át lehet menteni... szóval mutatom is a B tervet!
Hozzávalók:
1 adag elrontott sütemény (pavlova, piskóta, keksz, bármi) ha ügyesek vagyunk és nem rontunk el soha semmit (tegye fel a kezét, ha létezik ilyen!) akkor babapiskóta
5 dl tejszín (ha dúsítani akarjuk akkor bátran keverjünk hozzá mascarpone-t, én nem kevertem)
cukor ízlés szerint
125 gramm áfonya
400 gramm eper
100 gramm lemon curd
Az elrontott süteményről szárítsuk fel a könnyeinket, majd daraboljuk (stresszoldásként tépkedjük) kisebb darabokra. A tejszínt verjük az igény szerinti cukorral kemény habbá, majd készítsük elő a gyümölcsöket. Mossuk meg az áfonyát és az epret, díszítésre tegyük félre a szebbeket, a többit csumázzuk ki és szeleteljük fel.
A poharakba/kelyhekbe rétegezzük a gyümölcsöt, sütit, citromkrémet és a tejszínt. Nálam az alábbiak szerint alakultak a rétegek: áfonya, tejszínhab, csokis pavlova, lemoncurd, tejszínhab, eperszeletek, tejszínhab, áfonya és eper a tejére. Ez a pohárkrém nagyon bejött nálunk, mert vegyesek voltak a textúrák, nagyon jól érvényesült a pavlova és tele volt gyümölccsel, a lemon curd pedig adott neki egy savanykás-édes pikantériát.
Ettől függetlenül, ha tényleg sütikatasztrófa történik, akkor csak nézzünk körül a spájzban, hogy mi van otthon, mit szeretünk, és bátran rétegezzük azokat, ízlésünknek megfelelően!
Egy a lényeg, ne keseredjünk el ha nem minden az elképzeléseink szerint alakul, támadjunk fel főnixmadárként hamvainkból, és kapjuk elő a B tervet a zsebünkből! :)
Jó sütést és jó megmentést kívánok! :)
Szabina
♥