Ahogy beköszöntött az igazi nyár, már ritkábban érzek késztetést arra hogy bedurrantsam a sütőt, persze kivételek mindig akadnak, ahogy majd látni fogjátok a későbbiekben. De mivel azt gondolom sokan vagytok még ezzel, igyekszem sütés mentes receptekkel is előállni ezekben a szép, forró nyári hónapokban. Az első ilyen recept következik.
Hozzávalók:
6 dl görög joghurt
3 dl habtejszín
6 evőkanál cukor (vagy olyan cukorhelyettesítő amit használsz)
1 csomag étkezési zselatin
25 dkg sárgabarack
2 dl joghurtot kimérek egy lábasba, elkeverem a zselatinnal, és elkezdem kevergetve melegíteni, közepes lángon, ügyelve arra hogy ne forrjon fel. Ha homogén, akkor hozzáadom a maradék joghurtot és a tejszínt, majd még nagyjából öt percig összefőzöm.
Félreteszem hűlni, addig megtisztítom és felkockázom a sárgabarackot - ami persze szabadon behelyettesíthető bármilyen gyümölccsel amit szeretünk és szerencsés esetben még van is otthon :).
Az őzgerinc formát kibélelem folpack-kal, enyhén bevizezem, majd az aljára szórom a sárgabarack darabokat, végül ráöntöm a langyos joghurtos krémet. Néhányszor hozzáütögetem a formát az asztallaphoz, hogy egyenletesen mindenhová jusson a formán belül, majd lefedem a tetejét is fóliával. Ahhoz, hogy tökéletes állagúra dermedjen kell minimum négy óra, de bátran aludhat egész éjszaka a hűtőben. Másnap tálalható is!
A recept ötletre a Álom.Íz.Világ blogon bukkantam.
Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog