A nyárnak vannak elengedhetetlen kellékei, vízpart, matrac, naptej, napszemüveg, egyénre szabottan hideg sör vagy fröccs és hát ami korosztály független: fagyi vagy jégkrém! :) Most az utóbbira hoztam egy egyszerű verziót, amihez nem kell semmi, öt perces mutatvány az egész, nincs fagyigép, nincs kevergetés, csak egy szimpla műanyag jégkrém forma, ha ez nincs, akkor lép elő a B terv, műanyag felespohár, plusz fa spatula :)
Az alábbi recept négy adagos jégkrém formára van méretezve.
Hozzávalók:
4 evőkanál görög joghurt
4 evőkanál tejszín
2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
125 gramm málna
3 szem sárgabarack
2-2 evőkanál joghurtot és tejszínt turmixoljunk össze a sárgabarackkal, a maradék joghurtot és tejszínt pedig a málnával (kivettem négy szép szem málnát a forma aljára). A forma aljába pottyantsuk le a málnákat, arra öntsük a sárgabarackos mixet, ütögessük a munkalaphoz, majd ha egyenletesen került mindenhová akkor jöhet a tetejére a málnás rész. Tegyük rá a tetejét, és mehet is a fagyasztóba egy éjszakára. Másnap tálalhatjuk is! Mondom az én tippemet, nekem hogy sikerült kiszedni a formából a jégkrémet: A formákat meleg folyóvíz alá tartottam, így már szépen ki is csusszantak! ;)
Jó jégkrémezést! :)
Szabina
♥
A recept elkészítésében a volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog