Pontokba szedtem, hogy miért ezt a receptet hoztam most nektek:
1.) megérett a meggy.
2.) csipkebokor vessző. :D
Na jó lehet, hogy tréfarépát reggeliztem :) Vegyük is kicsit komolyabban magunkat ezen a tikkasztó nyári napon. Szóval még mindig ott tartok, hogy csak valami nagyon ínycsiklandozó dolog miatt vagyok hajlandó bekapcsolni a sütőt, vagy nagyon kedves barátok unszolására (rád nézek István). Szerencsére még mindig vannak olyan ínyencségek, amikkel sütés nélkül is bárkit elkápráztathatunk! :) Mutatom is! ;)
Hozzávalók:
kb. fél kiló meggy
5 dl görög joghurt
3 dl habtejszín
6 evőkanál cukor (vagy olyan cukorhelyettesítő amit használsz)
1 csomag étkezési zselatin
Először is kimagozom a meggyet, majd 3 dl joghurttal és 3 dl tejszínnel összeturmixolom.
A maradék 2 dl joghurtot kimérem egy lábasba, elkeverem a zselatinnal, és elkezdem kevergetve melegíteni, közepes lángon, ügyelve arra hogy ne forrjon fel. Ha homogén, akkor hozzáadom a joghurtos mixet, majd még nagyjából öt percig összemelegítem. Félreteszem, és amíg visszahűl.
A formát kibélelem fóliával, enyhén bevizezem. Beleöntöm a joghurtos masszát, majd a konyharuhával letakart asztalra csapkodom, hogy egyenletesen jusson mindenhová belőle. A tetejére is ráhajtom a fóliát és mehet a hűtőbe minimum négy órára, de még jobb ha egész éjjel ott marad.
Másnap könnyen el tudjuk távolítani a fóliát és tálalhatjuk is. (Nálam a zselatin valamiért "leült" az aljára és ilyen szép tetőt produkált a joghurttortámra.) Nagyon frissítő, igazi nyári édesség, hasonlóan a sárgabarackos testvéréshez, aminek a receptjét itt találjátok.
Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog