Ahogy a filmek világában klasszikus párosnak számít Humphrey Bogart és Ingrid Bergman, vagy Fred Astaire és Ginger Rogers, úgy az ízek világában az egyik legklasszikusabb páros számomra a rozmaring és a parmezán harmóniája.
Az alábbi gyors és egyszerű keksz recept a fenti két íz jutalomjátéka. Nézzük is, hogyan készül, vagyis hogy stílusos legyek, függöny fel! :)
Hozzávalók:
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
16 dkg liszt
1 teáskanál só
10 dkg reszelt parmezán
3 kávéskanál rozmaring
A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a sót, a rozmaringot és a reszelt parmezánt, mikor már homogén, akkor szintén a legalacsonyabb fokozaton apránként hozzákeverjük a lisztet - porolni fog ha nem vagyunk elég óvatosak - míg morzsás állagot nem kapunk.
Ezután már csak a kezünkre lesz szükség, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd hengert formázunk belőle - itt már meg tudjuk könnyíteni a dolgunkat, ha folpacba csomagoljuk és még úgy is alakítgatjuk a henger formát.
Fél órára mehet a fagyasztóba, vagy ha nem sietünk akkor a hűtőbe egész éjszakára, majd éles késsel szép vékony (fél és egy centi között) szeleteket vágunk belőle. (Igyekezzetek nagyjából egyforma vastag szeleteket vágni, hogy egyenletesen süljenek, de senkinek nem kötném gúzsba az egyéni szabadságát, szóval amilyen vastagra szeretnétek)
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a karikákat egymás mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt halvány arany színűre sütjük.
Sütis dobozban/üvegben biztosan sokáig eláll, sajnos ezt még nem tudtam tesztelni, pedig már kétszer is elkészítettem :)
Szóval rajta, készítsétek el ti is, kápráztassátok el vele a családot, barátokat, szerelmet! :)
Jó sütést és jó étvágyatok kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog