Nem igazán vagyok leveses, de ez a leves könnyed és üdítő. Szó szerint, hiszen üdítő van benne :D Hogy mitől görög, fogalmam sincs, de a családi legendáriumba így került be, ezért ezen a néven adom közre. Külön érdeme, hogy nem kell főzni, cserébe nagyjából öt percnyi munkával készen is vagyunk vele, ígérem. Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
1 liter őszilé
0,5 liter habtejszín
5 db őszibarack
5 db sárgabarack
3 db banán
8 db szilva
1 nagyobb fürt szőlő
A gyümölcsöket illetően nem kötném gúzsba a képzeleteteket, amit szerettek/aminek szezonja van/ami otthon van, bátran tegyétek a levesbe. Nekem személyes kedvencem a nyár közepén barackkal, sárga- és görögdinnyével valamint banánnal készítve. Ez a mostani kicsit már ilyen nyár végi hangulatú lett - mint mi mindannyian - a szezonális gyümölcsökkel.
A teendőnk mindössze annyi, hogy az őszilevet keverjük el a habtejszínnel - a tejszínt nem kell felverni, levest készítünk ;). Minden gyümölcsöt megtisztítunk, felkarikázunk, felkockázunk, és dobálhatjuk is az alaplébe :) Keverjük meg jól, fedjük le, és mehet a hűtőbe összeérni 2-3 órára.
Tálaláskor igény szerint rakhatunk rá tejszínhabot, én ettől eltekintettem, nekem attól túlságosan desszert hangulata van.
Használjátok ki az utolsó nyári napokat, és frissüljetek fel ezzel a levessel!
Jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A recept elkészítéséhez a sütőtálat és a tányért a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog