Nálam elég gyakran előfordul, hogy rám barnul a banán, amit korábban még pont jó állapotban szereztem be,csak épp teljesen kiment a fejemből. Na erre az esetre hoztam egy nagyon gyorsan összedobható, szuperfinom banánkenyeret. Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
3 db érett banán
2 egész tojás
fél bögre puha vaj
negyed bögre cukor (én nádcukrot használtam)
1,5 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 teáskanál vanília kivonat
Nekem két szép barnára érett banánom volt, úgyhogy egy kevésbé érettel pótoltam, hogy meglegyen a három. A banánokat egy villával törjük pépesre,majd keverjük hozzá az olvasztott vajat. A tojásokat keverjük el a cukorral, majd öntsük a banános keverékhez. Adjuk hozzá a sütőport és a csipet sót a liszthez, majd forgassuk azt is hozzá a banános masszához. Végezetül jöhet a vanília kivonat.
Vajazzuk ki a gyümölcskenyér formát. (Ez egy amerikai recept, ők kisebb formákat használnak, nekem a hagyományos, 30 cm hosszú formám van, ha nektek van kisebb, érdemes abban sütni, ha ekkora, és nem szeretnétek hogy lapos legyen, akkor másfélszeres adagot érdemes abban sütni.)
Halmozzuk bele a tésztát a formába. Kissé lágy a tészta, ilyennek is kell lennie. A tetejére szórjunk törökmogyorót (vagy egyéb diófélét amit szerettek, vagy van otthon). A mogyoró tisztításához itt találtok egy step by step útmutatót.
180°C-on (légkeverésesen 160°C) 50 percig sütjük. A tészta belül finom szaftos lett, nem száradt ki, ehhez pedig szuper ropogós textúrát adott a megpirult mogyoró a tetején. Sülés közben pedig banánturmix illet terjengett a konyhában! Isteni volt! Tegyetek vele egy próbát! (Legközelebb csoki is kerül a tésztába, majd beszámolok! :) )
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog