A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Banánkenyér

2017. október 01. - bakeyoursmile

img_4333.PNG

Nálam elég gyakran előfordul, hogy rám barnul a banán, amit korábban még pont jó állapotban szereztem be,csak épp teljesen kiment a fejemből. Na erre az esetre hoztam egy nagyon gyorsan összedobható, szuperfinom banánkenyeret. Próbáljátok ki! :)

img_4331.PNG

Hozzávalók:

3 db érett banán
2 egész tojás
fél bögre puha vaj
negyed bögre cukor (én nádcukrot használtam)
1,5 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 teáskanál vanília kivonat

img_4335.PNG

Nekem két szép barnára érett banánom volt, úgyhogy egy kevésbé érettel pótoltam, hogy meglegyen a három. A banánokat egy villával törjük pépesre,majd keverjük hozzá az olvasztott vajat. A tojásokat keverjük el a cukorral, majd öntsük a banános keverékhez. Adjuk hozzá a sütőport és a csipet sót a liszthez, majd forgassuk azt is hozzá a banános masszához. Végezetül jöhet a vanília kivonat.

Vajazzuk ki a gyümölcskenyér formát. (Ez egy amerikai recept, ők kisebb formákat használnak, nekem a hagyományos, 30 cm hosszú formám van, ha nektek van kisebb, érdemes abban sütni, ha ekkora, és nem szeretnétek hogy lapos legyen, akkor másfélszeres adagot érdemes abban sütni.)

Halmozzuk bele a tésztát a formába. Kissé lágy a tészta, ilyennek is kell lennie. A tetejére szórjunk törökmogyorót (vagy egyéb diófélét amit szerettek, vagy van otthon). A mogyoró tisztításához itt találtok egy step by step útmutatót.

img_4332.PNG

180°C-on (légkeverésesen 160°C) 50 percig sütjük. A tészta belül finom szaftos lett, nem száradt ki, ehhez pedig szuper ropogós textúrát adott a megpirult mogyoró a tetején. Sülés közben pedig banánturmix illet terjengett a konyhában! Isteni volt! Tegyetek vele egy próbát! (Legközelebb csoki is kerül a tésztába, majd beszámolok! :) )

img_4334.PNG

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Köszönet a fotókért Kéri Attilának.

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_4339.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr5512915317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása