Néha késztetést érzek valami egészséges nasi után, na jó bevallom, ez a néha tényleg ritkán jön el, de ilyen alkalmakra kitűnő választás ez a gyorsan elkészíthető, tej-, tojás- és gluténmentes tortilla chips. Készítsétek el és kóstoljátok meg!
Hozzávalók: (kb. 50 db chipshez)
250 gramm csicseriborsó liszt
1 ½ teáskanál tengeri só
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál sütőpor
60 ml olvasztott kókusz olaj
4-6 evőkanál meleg víz
Ez tényleg egy gyors recept, ennek megfelelően a leírása is roppant rövid és egyszerű lesz. A víz kivételével keverjük el a hozzávalókat, gyúrjuk össze a tésztát, és adagoljunk hozzá annyi meleg vizet, hogy jól gyúrható/nyújtható tésztát kapjunk.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Két réteg sütőpapír között nyújtsuk olyan vékonyra amennyire csak tudjuk - az enyém nem lett olyan vékony, legközelebb több vizet adagolok hozzá.
Vágjuk fel sok kis háromszögre a tésztát, majd az alsó sütőpapírral együtt mehet is az előmelegített sütőbe 10-12 percre.
Amíg sül, készítsük el hozzá a szívünknek kedves mártogatót, én fokhagymás tejfölt csináltam. 2 dl tejfölhöz adtam egy kis sót, frissen őrölt borsot, és 2 duci gerezd fokhagymát (érdemes parmezánt is reszelni hozzá, izgalmasabb ízt ad neki)
Ha langyosra hűlt a csicseri chips, akkor neki is láthatunk! :)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog