A madeleine egy könnyen elkészíthető, de roppant elegáns édesség, vagy épp esetünkben sósság :) (Persze vihetünk bele egy kis pluszt, ha nem a hagyományos kagyló formát választjuk, hanem mondjuk egy extrémebb kabócát, mint ahogy anno én is tettem ennél a receptnél)
Lássuk hogyan készül a sós verzió!
Hozzávalók: (40 db mini madeleine lett belőle)
A tojásokat habosra keverem a cukorral. Elkeverem a száraz hozzávalókat (liszt, só, bors, apróra vágott rozmaring), majd hozzámorzsolom a vajat és hozzáadom a reszelt sajtot. Ezt követően jöhet a habosra felvert tojás, összekeverem, majd kiskanállal megtöltöm a madeleine formákat. (Szilikon formában sütöttem így nem kellett kivajazni, ha fém formát használtok akkor ne felejtsétek el kivajazni.)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog