A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Pöttyös piskótatekercs nutellás-mascarpone krémmel töltve

Pöttyösen szép az élet!

2016. szeptember 02. - bakeyoursmile

image2.PNG

Nem vagyok egy piskóta királynő... viszont van egy barátom, aki igazi piskóta- és tortakirály, párdon tortahegesztő, ő segített a pöttyös piskóta megalkotásában is. Gyorsan meg is ragadnám az alkalmat, hogy ünnepélyesen bejelentsem, Ő is társul a bloghoz, hiszen nem csak pöttyösen, de párosan szép az élet! :) Gábor "tortahegesztő" néven szebbnél szebb tortákat hoz majd a blogra, én már alig várom az első posztját.

No de térjünk is rá a pöttyös piskótatekercsre!

Hozzávalók:
(egy kisebb méretű, 37x25 cm-es tepsihez)

A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó (a pöttyökhöz)

A töltelékhez:
100 gramm Nutella
100 gramm Mascarpone

A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a 6 evőkanál lisztet, majd keverőlapáttal összedolgozzuk. Ha ez megvan, felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval.

A felvert habot óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Ha kész, kiveszünk valamennyit (mondjuk az 1/5-ét) egy külön tálba és elkeverjük két evőkanál kakaóval. A kakaós tésztát habzsákba, vagy nejlonzacskóba kanalazzuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire pöttyöket nyomunk. Na hát ez nem olyan egyszerű művelet mint első hallásra tűnik, értelemszerűen próbálunk szimmetrikus pöttyöket készíteni, de a tészta menetközben melegszik a kezünkben, ami jelentősen megnehezíti a helyzetünket. Miután túltettük magunkat azon, hogy ezek a pöttyök nagyon barátságosak lesznek, de szimmetrikusak sosem, 180 fokra előmelegített sütőben egy percig "bőrösre" elősütjük őket.

Ha letelt az egy perc, ráhalmozzuk a pöttyös sütőpapírra a tésztát, és nagyjából 10 perc alatt aranysárgára sütjük. (Sütő függő, 8 perc elteltével már érdemes rápillantani, majd tűpróbát végezni.)

Még melegen, töltelék nélkül feltekerjük, és így hagyjuk langyosra hűlni. Amíg erre várunk, elkészítjük a krémet 100 gramm Nutellából és 100 gramm mascarponéból.

img_2637.PNG

Ha langyosra hűlt a pöttyös piskótánk, kitekerjük és rákenjük a krémet. Ismét jön a tekerés, majd mehet a hűtőbe 20 percet relaxálni.

Miután kihűlt könnyen szeletelhetővé és szerethetővé válik. :)

image3.PNG

Jó sütést és jó étvágyat kívánok! :)

Szabina

Kövessetek facebookon is: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7511670238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása