Egy baráti vacsora alkalmával volt alkalmunk elkészíteni és letesztelni a gesztenyehabot, az eredmény végül mindannyiunk megelégedésére szolgált. :)
Hozzávalók:(4 adaghoz)
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
2 dl hideg habtejszín
2 teáskanál rum vagy rumaroma
Ez egy kimondottan gyorsan összedobható pohárdesszert, az ötletét a Díványról szemeztem. A hideg tejszínt laza habbá verjük. A gesztenyét áttörjük/lereszeljük/krumplinyomón kinyomjuk lehetőségeink szerint, majd elkeverjük a mascarponéval és a rummal/rumaromával, és a legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A gesztenyehabot habzsákba kanalazzuk és poharakban tálaljuk, tetszőleges módon. Mi csokiforgáccsal díszítettük.
Jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek facebook-on is: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog