A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Csokis-karamelles pudingvirág

Gyors és látványos desszert

2016. október 18. - bakeyoursmile

img_3855.PNG

Nemrégiben kaptam Anyukámtól vidám, virág formájú szilikon muffin formákat. Mindenképp ki szerettem volna próbálni valami látványos, de egyszerű módon, így jött a pudingvirág ötlete, és csíkos, hogy még dekoratívabb legyen. :)

Hozzávalók: (12 virághoz)
1 liter tej
1 csomag csokoládés pudingpor1 csomag karamellás pudingpor
4 evőkanál cukor
díszítésnek makadámdió

A pudingot a szokott módon elkészítjük (1 dl hideg tejben csomómentesre elkeverve két evőkanál cukorral, majd 4 dl forrásban lévő tejhez adagolva folyamatos keverés mellett további egy percig főzzük), előbb az alsó réteget. A kész pudingot belekanalazzuk a kivajazott szilikonformákba, nagyjából a feléig. Fél óra dermedő időt hagyunk nekik, és elkészítjük a második réteget is, majd ráhalmozzuk az első szint tetejére - amely ennyi idő elteltével kellően megdermedt. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük őket. Másnap könnyen kicsúsztatható a szilikonformából. Félbevágott makadámiával vidámítjuk.

img_3854.PNG

Jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7111819651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása