A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Cseresznyés-meggyes spirál pite

2016. október 23. - bakeyoursmile

img_3690.PNG

Meggyes és cseresznyés pite vegyesen, hogy izgalmasabb legyen! A spirál meggyes pite alapötletét a Rozi erdélyi konyhája blogon szemeztem.

Hozzávalók:

60 dkg liszt

20 dkg vaj

2,5 dl joghurt

4 evőkanál cukor

1 tojás

1 citrom reszelt héja

1 vaníliás cukor

Csipet só (5g)

1 sütőpor

 

Töltelékhez:

500 g kimagozott cseresznye és meggy vegyesen

Cukor, fahéj

img_3691.PNG

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és elkeverjük. Eldolgozzuk  a vajjal, tojással, a joghurttal és a citromhéjjal, majd összegyúrjuk, ha lágynak tűnik, adagoljunk hozzá még hozzá lisztet.

Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, 55 cm hosszú és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk.

A csíkok közepére halmozzuk a kimagozott cseresznyét, megszórjuk fahéjjal és cukorral ízlés szerint. A széleket összecsippentve henger alakúra formázzuk, majd tortaformába rakjuk a hengereket, spirál formában.180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük, majd citromfűvel vidámítjuk. (Én a maradék töltelékből szószt készítettem, azzal tálaltam a pitét.)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr5811832611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása