Meggyes és cseresznyés pite vegyesen, hogy izgalmasabb legyen! A spirál meggyes pite alapötletét a Rozi erdélyi konyhája blogon szemeztem.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
2,5 dl joghurt
4 evőkanál cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Csipet só (5g)
1 sütőpor
Töltelékhez:
500 g kimagozott cseresznye és meggy vegyesen
Cukor, fahéj
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és elkeverjük. Eldolgozzuk a vajjal, tojással, a joghurttal és a citromhéjjal, majd összegyúrjuk, ha lágynak tűnik, adagoljunk hozzá még hozzá lisztet.
Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, 55 cm hosszú és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére halmozzuk a kimagozott cseresznyét, megszórjuk fahéjjal és cukorral ízlés szerint. A széleket összecsippentve henger alakúra formázzuk, majd tortaformába rakjuk a hengereket, spirál formában.180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük, majd citromfűvel vidámítjuk. (Én a maradék töltelékből szószt készítettem, azzal tálaltam a pitét.)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥