A disznótornak rengeteg pozitívuma van, együtt a család, lelket melegítünk a pálinkával, na és megtöltjük az éléskamrát. A szombati disznótor másnapján tepertőkrémet készítettem, a következő fejezet a tepertős pogácsa lesz az arra váró tepertőkből. No de lássuk is, hogyan készül a pillanatok alatt összedobható ínyenc feltét!
Hozzávalók:
300 gramm bőrétől megtisztított tepertő
1 fej lilahagyma
3 duci gerezd fokhagyma
3 teáskanál só
1 evőkanál mustár
frissen őrölt bors és chili ízlés szerint
A tepertőt kikaparjuk a bőréről, majd ledaráljuk a félbe vágott lilahagymával és a fokhagymagerezdekkel. (Lehetne külön reszelgetni is, de miért okozzunk magunknak pluszmunkát? :))
A krémet ízesítjük mustárral, sóval, borssal és chili paprikával.
Jól zárható dobozban a hűtőben sokáig eláll, zöldségekkel és pirítóssal, vagy bármilyen pékáruval ideális őszi csemege.
Jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
Ne feledjétek, hogy egyedi, faborítású recepteskönyvet nyerhettek, melybe Ti jegyezhetitek le a kedvenc családi receptjeiteket! További részletek: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog
Ha tetszett a bejegyzés kövessetek facebookon és pinteresten is! :)