A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Szilvás gombóc

2016. szeptember 04. - bakeyoursmile

A szilvás gombóc régóta polgárjogot szerzett a magyar konyhában és népszerű ételeink sorába emelkedett. A kitűnő és változatos "knédlik" hazája Bécs (s általában Ausztria), valamint Prága és vidéke ma sem tud olyan jó szilvás gombócot tálalni vendégei elé, mint amilyet náluk ehet az ember augusztus…

Tovább

Pöttyös piskótatekercs nutellás-mascarpone krémmel töltve

Pöttyösen szép az élet!

Nem vagyok egy piskóta királynő... viszont van egy barátom, aki igazi piskóta- és tortakirály, párdon tortahegesztő, ő segített a pöttyös piskóta megalkotásában is. Gyorsan meg is ragadnám az alkalmat, hogy ünnepélyesen bejelentsem, Ő is társul a bloghoz, hiszen nem csak pöttyösen, de párosan szép…

Tovább

Vidám krumpli

avagy süssünk mosolyt :)

Szerintem krumlilángos, a Nosalty szerint, ahonnan az ötletet szemeztem lapcsánka (azt én kizárnám, mert abba - felénk - nyersen reszeljük a krumplit). De ahogy a lapcsánkát is tájegységenként is ezerféleképpen hívják (lepcsánka, tócsi, tócsni, cicege, berét, mackó és még sorolhatnám) biztos ennek a…

Tovább
süti beállítások módosítása