A csokiszuflé jó, mert lehet vele villantani, cserébe kevés hozzávalóból, rövid idő alatt gond nélkül elkészül. Persze porszem bármikor kerülhet a gépezetbe, nálam például az alaprecept amit kinéztem, hiába négy adagos volt, kevésnek bizonyult így eléggé kicsi szufléim lettek :) Esetünkben kevésbé baj, hiszen a csoki imádó keresztgyerekeimnek akartam kedveskedni, így nekik pont egy adag lett ebből. Legközelebb duplázom a mennyiséget, sőt, a következő tervem a fehércsokival töltött szuflé lesz. Természetesen erről is beszámolok majd! :)
Hozzávalók:
5 dkg 70%-os étcsoki
5 dkg vaj vagy 4 dkg margarin (a margarin vizesebb, abból elég kevesebb)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
6 dkg cukor
2 ek narancslikőr (vagy bármi más alkohol)
fél (bio)narancs reszelt héja
5 dkg finomliszt
a formákhoz: kevés vaj és kakaópor
Vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajat és a csokit. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokis keveréket, a likőrt, a narancshéjat és a lisztet is, majd összekeverjük.
A szuflé formákat kivajazzuk és kakaóporral kiszórjuk, majd elosztjuk bennük a masszát.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥