A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Narancslikőrös csokiszuflé

Az első szárnypróbálgatás

2017. január 22. - bakeyoursmile

img_5804.PNG

A csokiszuflé jó, mert lehet vele villantani, cserébe kevés hozzávalóból, rövid idő alatt gond nélkül elkészül. Persze porszem bármikor kerülhet a gépezetbe, nálam például az alaprecept amit kinéztem, hiába négy adagos volt, kevésnek bizonyult így eléggé kicsi szufléim lettek :) Esetünkben kevésbé baj, hiszen a csoki imádó keresztgyerekeimnek akartam kedveskedni, így nekik pont egy adag lett ebből. Legközelebb duplázom a mennyiséget, sőt, a következő tervem a fehércsokival töltött szuflé lesz. Természetesen erről is beszámolok majd! :)

img_5803.PNG

Hozzávalók:

5 dkg 70%-os étcsoki

5 dkg vaj vagy 4 dkg margarin (a margarin vizesebb, abból elég kevesebb)

1 egész tojás

1 tojás sárgája

6 dkg cukor

2 ek narancslikőr (vagy bármi más alkohol)

fél (bio)narancs reszelt héja

5 dkg finomliszt

a formákhoz: kevés vaj és kakaópor

img_5802.PNG

Vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajat és a csokit. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokis keveréket, a likőrt, a narancshéjat és a lisztet is, majd összekeverjük.

A szuflé formákat kivajazzuk és kakaóporral kiszórjuk, majd elosztjuk bennük a masszát.

Légkeveréses sütőben, 160 fokon 12 perc alatt tökéletesre sütjük. (Ezt persze mindenkinek le kell tesztelnie a sütője teljesítményétől és hangulatától függően. :) Akkor jó ha kívül van egy lágy kérge, belül viszont folyik ha szétvágjuk.  A sütőből kivéve kistányérokra borítjuk, porcukorral megszórva tálaljuk. Mellé adhatunk lekvárt ízlés szerint, vagy vanília fagyit, nálunk a vasárnapi hedonizmus jegyében bizony tejszínhab volt mellé kínálva.
img_5806.PNG

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8512145219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása