A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Mini meggyes pite

2017. február 14. - bakeyoursmile

img_6261.PNG

Sikeresen beszereztem a rég áhított mini pite tálakat (amiket hivatalosan creme brulée formaként árusítottak) így amikor vendéget vártam - aki ráadásul hozta magával a fincsi fagyasztott meggyet :D - adta magát hogy mini piteként születnek újjá az új tálakban.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

kb. 40 dkg meggy

1 kávéskanál fahéj

3 evőkanál cukor (egyébként meg ízlés szerint)

A tésztához:

20 dkg finomliszt

10 dkg hideg vaj

6 dkg cukor

1 db tojás

1 kávéskanál sütőpor

1 csipet só

1 citrom reszelt héja

img_6264.PNG

A tésztát begyúrjuk, majd egy órán át hűtőben pihentetjük. Addig előkészítjük a meggyet (esetünkben megvártuk míg a vendégmeggy felolvad és lecsöpög) utána ízesítjük fahéjjal és cukorral.

Ha letelt az egy óránk, akkor lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk és kibéleljük a mini pitetálat (úgy hogy az oldalát is fedje), majd vakon elősütjük, azaz a tésztára sütőpapírt teszünk, arra pedig babot, hogy lesúlyozzuk). 10 percig sütjük 170 fokon. Amíg sül, addig a maradék tésztát felcsíkozzuk, ebből lesz majd a rács a tetejére.

img_6259.PNG

A 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, megszabadítjuk a súlyától és rákanalazzuk a tölteléket - én a meggy alá karamelles nagy darabos szórócukrot raktam, de lehet rakni alá darált diót vagy búzadarát is, de egyik sem szükséges az elősütés miatt kevesebb levet szív magába a tészta. Ha ráhalmoztuk a tölteléket jöhet a csíkozás, majd mehet is vissza a sütőbe, még nagyjából 15 percre.

img_6262.PNG

Ha megsült, akkor megszórjuk porcukorral, és miután langyosra hűlt, tálaljuk.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_6263.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3612253892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása