Ki ne szeretné a sajttortát? És a mangót? Hát még a kettőt együtt? Ugye, milyen ínycsiklandóan hangzik?
Gyorsan kevés hozzávalóból készíthetünk igazán látványos és ízletes pohárdesszertet.
Hozzávalók: (4 nagy vagy 6 kisebb kehelyhez/pohárhoz)
1 csomag zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
250 gramm mascarpone
200 gramm tejszín
4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 nagy érett mangó
1 evőkanál zselatin por
Mivel ez egy réteges desszert, ezért rétegenként készítjük. Először egy konyhai aprítóval összeaprítjuk a kekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. A masszát elosztjuk a poharakba és belesimítjuk az aljukba. A mascarponét elkeverjük a tejszínnel és a cukorral. Elosztjuk a poharakba, majd betesszük a hűtőbe. Amíg hűlik, elkészítjük az utolsó réteget. Megtisztítjuk a mangót, feldaraboljuk, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Megmelegítünk egy dl vizet, abban elkeverjük a zselatin port, majd összevegyítjük a mangópürével és összekeverjük.
A hűtőből előkapjuk a kelyheket, a mangós keveréket rákanalazzuk a tetejére, elsimítgatjuk, és mehet a hűtőbe, akár egy éjszakára is. (Nekünk ennyi időnk nem volt, fél óra fagyasztás is után is jó étvággyal fogyasztható, csak mondom :) )
Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥