A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Füstös mini quiche

2017. március 24. - bakeyoursmile

img_7075.JPGNagy örömömre a héten megérkezett a kivehető aljú, szögletes piteformám :) A kivehető aljnak azért van fontos szerepe, mert lehet a tál nélkül tálalni (milyen szép is a magyar nyelv :D), így sokkal mutatósabb. Nyilván rögtön ki is kellett próbálnom.

Ez egy aránylag kicsi forma (245 * 100 * 25mm), a lent látható mennyiségek erre szólnak.

Hozzávalók:

A tésztához:

12 dkg liszt

6 dkg hideg vaj

1 tojás

A töltelékhez:

1,5 dl tej vagy tejszín (amelyik a hűtőben van épp)

15 dkg füstölt sajt

1 fél fej lilahagyma (Schneider Mátyásoknak persze bátran mehet bele több)

1 kevés reszelt szerecsendió

a bacon rács készítése során kimaradó bacon

A tetejére:

20 dkg bacon

img_7073.JPG

Először is gyorsan összeállítjuk a vajas tésztát, ha szükséges adhatunk hozzá még kevés hideg vizet is. Ha összeállt, a tészta gombócot fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. (Ha több időnk van bátran lehet egy óra is)

Addig elkészítjük a bacon rácsot, kicsit nagyobbat mérjünk mint a formánk, hiszen összesül majd. (Nekem nem is ért végig a tésztán végül).

img_7086.PNG

Elkészítjük a sajtszószt. A maradék bacont felkockázzuk, megpirítjuk, majd megfonnyasztjuk a felkockázott lilahagymát, és felöntjük tejjel/tejszínnel. Belereszeljük a füstöltsajtot, és ha egyneművé olvadt, elzárjuk.

A tésztát kinyújtjuk, beleigazítjuk a formába, sütőpapírral béleljük, majd babbal/egyéb nehezékkel 10 percig vakon sütjük 170 fokon. A 10 perc leteltével kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, majd belekanalazzuk a sajtos tölteléket. Elsimítjuk végül óvatosan ráfektetjük a bacon rácsot. Mivel a zsír majd csöpögni fog, ezért a formát egy külön tepsire tettem.

15-20 perc alatt készre, ropogogósra sütjük. Hidegen és melegen is tálalható.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

Kövessetek bátran facebook-on is: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog :)

img_7085.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr212367365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása