Kezeket fel, ki szereti a levendulát? Szerintem ezzel nem vagyok egyedül! :) Egy levendulás kekszet hoztam nektek, amit egy kedves barátommal készítettem.
2 evőkanál levendula
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 teáskanál vanília kivonat
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 (bio) citrom reszelt héja
Elsőként keverjük ki a cukrot a puha vajjal - robotgéppel a legegyszerűbb, majd hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a levendulavirágot, a sütőport és végül a vanília kivonatot. (Apropó levendula virág, mivel nekem elég kevés friss levendulám volt otthon, adtam hozzá szárítottat is, úgyhogy ha valakinek az van otthon, akkor ne szomorkodjon, morzsolja bele :) )
A tésztát folpackba csomagoltam és ment pihenni a fagyasztóba 15 percre.
Az idő leteltével kis gombócokat formázunk, majd a szokott módon, porcukorba mártott pohárral kekszformára lapítjuk a gömböcöket - én lapítás előtt még adtam hozzá egy kis levendulát, hogy legyen díszítésként a tetején, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Előmelegített, 170 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt aranyszínűre sülnek a kekszek.
Különleges ízvilágú kekszek készültek, melyek ajándéknak is kitűnők:
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog