A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Sajtos-jalapeno-s ropogós wonton háromszögek

aka Wonton jalapeno poppers

2017. július 14. - bakeyoursmile

img_1076.PNGA jalapeno poppers nagy népszerűségnek örvend a tex-mex konyhában, de még az én budapesti konyhámban is :) Alap esetben a jalapeno poppers egy cheddar sajttal töltött jalapeno paprika ropogós panírban. Én ezzel már többször is próbálkoztam, de eddig mindig kifolyt a sajt, szóval a panírozást még finomítani kell. De ahelyett, hogy ezen keseregnék, mindig keresek új alternatívákat, itt van most a legszuperebb szerintem! A wonton egy kínai eredetű igencsak sokoldalú tészta, amit süthetnünk, főzhetünk, gőzölhetünk is. A legtöbb helyen fagyasztva kapható, sok kis négyzetalapú vékony lapocska van egy csomagban, főként delikátesz üzletekben és ázsiai boltokban bukkanhattok rá.

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz)

15 wonton lapocska (egy csomagban ennél jóval több van)
3 evőkanál krémsajt
5 dkg cheddar sajt
1 evőkanál (én nyilván kettővel tettem bele) felaprított jalapeno paprika
1 kis gerezd fokhagyma (reszelve)
só, bors

img_1075.PNGMivel a boltból hazafelé jövet már tudtam, hogy muszáj lesz rögtön kipróbálnom ezt a tésztát, ezért addigra olvadt is nekem annyira, hogy könnyen le tudtam választani néhány lapot, ellenkező esetben meg kell várni hogy kiolvadjon teljesen, és akkor bizony fel kell használni az összeset. Aminek nyilván nagyon fog örülni a család és a barátok, de azért az hosszas tűzhelynél állást igényel. Persze erre is van B tervem, legközelebb egy tepsiben elkészíthető parmezános wonton chipset is hozok, és akkor a kettőt el lehet készíteni együtt is. :)

Szóval leválasztottunk annyi wonton lapot amennyit meg szeretnénk sütni, azokat félre tesszük addig, amíg elkészítjük a sajtkrém tölteléket. Ehhez egy kis tálba kanalazunk három evőkanál sajtkrémet, hozzákeverjük a reszelt sajtot (ami persze bátran lehet több), fűszerezzük és belereszeljük a fokhagymát és a jalapeno paprikát.

img_1070.PNGEgy kis négyzetlapot magunk elé fektetünk, a széleit ujjal bevizezzük (ez a varázslat, ettől tökéletesen össze fog ragadni), ráhalmozzuk a tölteléket, majd félbehajtjuk, így mutatós háromszöget kapunk.

img_1071.PNGOlajat hevítünk, majd forró olajban nagyjából oldalanként másfél perc alatt aranyszínűre és pompásan ropogósra sütjük.img_1072.PNG

Tökéletes nasi az esti film mellé, viszlát nachos! :D

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_1074.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr6612610823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása