A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Meggyes-mákos és gyömbéres-lime-os madeleine kabócák

2017. augusztus 28. - bakeyoursmile

img_3100.PNGA madeleine egy szuper egyszerű, cserébe nagyon elegáns teasütemény. Az eleganciát vagányságra cserélhetitek, ha a hagyományostól eltérő formákban sütitek a ti madeleine-eteket, mint most én, köszönhetően Gábor barátom kabócák iránti rajongásának.

Természetesen, ha maradtok a hanyag eleganciánál, akkor is szuperül kamatoztatható a lenti recept. Én most kétféle ízesítéssel készítettem, próbáljátok ki! :)

img_3101.PNG

Hozzávalók:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csipet só
2 szobahőmérsékletű tojás
5 dkg magozott meggy
5 dkg mák
1 lime
1 kis darabka gyömbér

img_3096.PNG

Kezdésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.A vajat olvasszuk meg (a legegyszerűbb mikróban), majd hagyjuk hűlni.Addig mossuk meg a lime-ot, reszeljük le a héját, facsarjuk ki, tisztítsuk meg a gyömbért, reszeljük le, készítsük elő a mákot és a meggyet. (Ha nincs megmagozva, kérjük meg kabóca és madeleine rajongó barátunkat, hogy legyen kedves kimagozni)

A lisztet keverjük el a sóval, majd robotgéppel keverjük habosra a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a lisztet és az olvasztott vajat. Válasszuk ketté a tésztát.

Az egyik felébe keverjük a mákot és a meggyet, a másik felébe pedig a reszelt gyömbért és a lime héjat, valamint a lime levet.

Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, majd kanalazzuk bele a szilikonformába. A szilikonformákat nem kell kivajazni elvileg, nálam azért előfordul, hogy biztosra megyek és egy kicsit vajazgatom. :)

img_3098.PNG

img_3097.PNG

Sütőtől függően kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. (A meggyes-mákos így ebben a kabóca formában kapott egy kis morbid "véres" felhangot, nyilván hagyományos formában nem kerül sor ilyen asszociációra ;)).

img_3099.PNG

Ha az első adag megsült, szedjük ki és jöhet a következő. Várjuk meg míg langyosra hűl, és már fogyasztható is!

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_3103.PNG

A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Köszönet a fotókért Kéri Attilának.

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr412784166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása