A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Sütinyalóka (cake pop)

2016. augusztus 14. - bakeyoursmile

img_1980.PNG

A keresztfiam szülinapjára szerettem volna valami színes, vidám sütit készíteni. A héten egy kedves kolléganőm meglepett egy cake pop szilikonformával, így adta magát, hogy azt feltétlen ki kell próbálnom. (Ilyen és ehhez hasonló szilikonformák bármely gasztro webshopban beszerezhetők.)

forma.png

Némi keresgélés után a HVG-n találtam rá a legjobbnak ígérkező alapreceptre, amit aztán a kis ünnepelt ízlésére formáltam.

Hozzávalók (20 darabhoz):

135 g liszt
110 g cukor
80 g puha vaj
1 tojás
1 kiskanál sütőpor
0,5 dl tej
2 evőkanál darált dió
1 csomag bourbon vaníliás cukor

A mázhoz:

1 tábla étcsokoládé
vagy
lekvár és díszítőcukor

Elkészítés:

A vajat keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, tojást, tejet és a darált diót, és keverjük össze elektromos habverővel.

A sütőt melegítsük elő 160 fokra, majd a kivajazott szilikonformába (ez fontos, a második adag sütésekor elfelejtettem, okozott is némi nehézséget a süti kivarázslása a formából :) ) kanalazzuk bele a masszát, úgy hogy a közepe púpos legyen. Tegyük rá a forma tetejét és 20 perc alatt süssük aranyszínűre. Ha nem felejtettük el kivajazni a formánkat, akkor könnyen ki tudjuk csúsztatni a sütiket. Ha sülés közben kinőtte a formát és keletkezett egy kis feleslege, akkor egy tiszta ollóval könnyen levághatóak a kis úszógumik. (Bár ilyen egyszerű lenne nekünk is megszabadulni a feleslegtől :D)

Miután kihűlt, vízgőz felett olvasztott étcsokiba mártottuk a tésztagolyókat, majd díszítő cukrokkal dekoráltuk. Azok a cake pop-ok amin csak szórócukor van, előtte kaptak egy langyos lekvárfürdőt (házi eperlekvár) és utána szórtuk be őket cukorral. Érdemes az olvasztott csokiba dugni a nyalókapálcát és úgy rögzíteni a sütihez, hogy biztosabb legyen a kötés :)

A dekorációnak persze csak a képzelet szab határt, lehet kókuszos, mandulapelyhes, darált diós, mogyorós bevonattal és cukormázzal is díszíteni.

img_1977.PNG

Egy estére hűtőbe tettük (mi hungarocell-be szurkáltuk a pálcikákat, lehet homokkal teli edénybe, oázisba is szúrni.)

Másnap pedig örömteli volt a sütinyalókák fogadtatása:

andris.png

Jó sütést és jó étvágyat kívánok:

Szabina

(u.i.: új logóm van :) )

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr2510409602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása