Nagyon-nagyon szeretem a mangót, a naranccsal együtt pedig tökéletes párost alkotnak! :) Volt egy finom, érett mangóm, arra gondoltam, hogy joghurttortában biztosítok neki új életet, jó ötletnek bizonyult, próbáljátok ki ti is! :)
1 nagy, érett mangó
2 narancs (1,5 narancs leve a tortába, egy fél pedig felkarikázva a díszítéshez)
5 dl görög joghurt
3 dl habtejszín
6 evőkanál cukor (vagy olyan cukorhelyettesítő amit használsz)
1 csomag étkezési zselatin
Elsőként megtisztítom és felkockázom a mangót, kifacsarom a másfél narancs levét, majd 3 dl joghurttal és 3 dl tejszínnel összeturmixolom.
A maradék 2 dl joghurtot kimérem egy lábasba, elkeverem a zselatinnal, és elkezdem kevergetve melegíteni, közepes lángon, ügyelve arra hogy ne forrjon fel. Ha homogén, akkor hozzáadom a joghurtos mixet, majd még nagyjából öt percig összemelegítem. Félreteszem, és amíg visszahűl, a formát kibélelem fóliával, enyhén bevizezem. Beleöntöm a joghurtos masszát, majd a konyharuhával letakart asztalra csapkodom, hogy egyenletesen jusson mindenhová belőle. A tetejére ráhelyezem a vékony narancs karikákat, majd a tetejére is ráhajtom a fóliát és mehet a hűtőbe minimum négy órára, de még jobb ha egész éjjel ott marad.
Másnap könnyen el tudjuk távolítani a fóliát és tálalhatjuk is.
Ha könnyű és gyümölcsös édességre vágysz, akkor ezt érdemes kipróbálnod! ;) Nálunk az irodában pillanatok alatt elkapkodták a kollégák!
Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a
biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog