A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Narancsos-kakaós márványsüti

2018. március 09. - bakeyoursmile

img_6725.PNG

A márványsütire jelenleg nem tudok jobb szót, az angolszász konyha marble cake-nek nevezi, itthon több helyen láttam a márványsüti elnevezést, úgyhogy az lesz a legjobb, ha én is maradok ezen a bejárt úton. Már ami a nevet illeti persze. Az ízek birodalmában még mindig a saját utamat járom :)

Ez a sütemény egy nagyon harmonikus ízvilágú kevert süti, ami nagyon kevés munkával, gyorsan, könnyen elkészíthető. Próbáljátok ki! ;)

Hozzávalók:

225 gramm porcukor
225 gramm szobahőmérsékletű vaj
225 gramm liszt
4 db tojás
1 db narancs héja és facsart leve
3-4 teáskanál kakaó

Keverjük el a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral krémesre, majd adjuk hozzá a tojásokat, keverjük homogén állagúra. Apránként szórjuk hozzá a lisztet, addig keverjük míg csomómentes, lágy tésztát nem kapunk. (Érdemes szitálni a lisztet.) A keveréket felezzük meg, az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat és a narancs levét, majd tegyük félre. A másik feléhez szitáljuk hozzá a kakaót (azért írom hogy szitáljuk, mert én nem tettem, és nekem helyes kis csomócskák kaptak helyet a sütimben, tanuljatok a hibámból).

img_6720.PNG

Most jön a márványosítás! Evőkanállal vegyes kupacokat halmozzunk a kivajazott formába (sárga-barna-sárga-barna), majd következő réteg szintén pepitában menjen, oda ahol az első szinten sárga tésztát kanalaztunk, annak tetejére most kakaós tészta kerüljön. Ha megvagyunk a két emelet boldogsággal, akkor egy hústűvel, fogpiszkálóval, vékony pengéjű késsel, ami közel van, húzogassunk csíkokat, hogy keveredjenek a színek, és kialakuljon a márványos mintázat.

img_6721.PNG

175 fokos sütőben - én kerámia edényben sütöttem, így nem melegítettem elő a sütőt, hogy a tál a sütővel együtt tudjon melegedni - 40-45 perc alatt (sütőfüggő természetesen) készre sütjük. Azt, hogy készen van, tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a tűre, akkor megsült a sütemény.

img_6723.PNG

Hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk. Nagyon finom önmagában, de akár lekvárral megbolondítva is.

img_6726.PNG

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_6727.PNG

A kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

Köszönet a fotókért Kéri Attilának!

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3513700312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása