A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Expressz sajttal töltött perec

2017. január 18. - bakeyoursmile

img_5673.PNGEstére vendégeket vártam és szerettem volna valami gyors és finom borkorcsolyával megörvendeztetni őket. Így jött a kívül-belül sajtos perec ötlete amit az egyik amerikai gasztro oldalról  (Tasty) szemezetem.

A perec tényleg hamar elkészül, nagy sikert is aratott, az pedig már csak hab volt a tortán amikor a vendégek is beállítottak, a bor mellé pedig egy csomag bolti perecet hoztak, szóval egyre gondoltunk :D

Hozzávalók:

1 csomag készen kapható hűtött pizzatészta (Aldiban vagy a Lidlben biztosan lehet kapni, sütőpapírra van tekerve épp úgy mint a leveles tészta)

15 dkg sajt ízlés szerint (én gouda sajtot használtam)

3 evőkanál olvasztott vaj

2 gerezd fokhagyma, parmezán és szezámmag a tetejére

img_5676.PNG  

A pizzatésztát kiterítjük, és nagyjából ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Kézzel picit széthúzogatjuk a tésztacsíkokat, majd a a teljes hosszúságában meghintjük reszelt sajttal. A csík két hosszanti szélét összecsippentjük és megsodorjuk, hogy elkerüljük, hogy kifollyon a sajt. (Ha ez mégis megtörténik nem tragédia, hiszen a sült sajtnál kevés jobb ropogtatni való van :) ) Az összesodort csíkot perec alakúr formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Miután az összes tésztacsíkból perecet varázsoltunk és már ott pihen a sütőlapon megolvasztjuk a vajat, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, aki vámpírellenes nyugodtan tehet bele többet is, pici sót és egy ecsettel lekenjük a perecek tetejét, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és szezámmaggal.

img_5675.PNG

Nagyjából 15 perc alatt 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

img_5674.PNG

P.S.: Akinek több ideje van mint nekem volt, bátran készítsen pizzatésztát kelt tésztából, itt most a gyorsaság volt volt a cél :)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7312135149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása