Estére vendégeket vártam és szerettem volna valami gyors és finom borkorcsolyával megörvendeztetni őket. Így jött a kívül-belül sajtos perec ötlete amit az egyik amerikai gasztro oldalról (Tasty) szemezetem.
A perec tényleg hamar elkészül, nagy sikert is aratott, az pedig már csak hab volt a tortán amikor a vendégek is beállítottak, a bor mellé pedig egy csomag bolti perecet hoztak, szóval egyre gondoltunk :D
Hozzávalók:
1 csomag készen kapható hűtött pizzatészta (Aldiban vagy a Lidlben biztosan lehet kapni, sütőpapírra van tekerve épp úgy mint a leveles tészta)
15 dkg sajt ízlés szerint (én gouda sajtot használtam)
3 evőkanál olvasztott vaj
2 gerezd fokhagyma, parmezán és szezámmag a tetejére
A pizzatésztát kiterítjük, és nagyjából ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Kézzel picit széthúzogatjuk a tésztacsíkokat, majd a a teljes hosszúságában meghintjük reszelt sajttal. A csík két hosszanti szélét összecsippentjük és megsodorjuk, hogy elkerüljük, hogy kifollyon a sajt. (Ha ez mégis megtörténik nem tragédia, hiszen a sült sajtnál kevés jobb ropogtatni való van :) ) Az összesodort csíkot perec alakúr formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Miután az összes tésztacsíkból perecet varázsoltunk és már ott pihen a sütőlapon megolvasztjuk a vajat, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, aki vámpírellenes nyugodtan tehet bele többet is, pici sót és egy ecsettel lekenjük a perecek tetejét, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és szezámmaggal.
Nagyjából 15 perc alatt 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
P.S.: Akinek több ideje van mint nekem volt, bátran készítsen pizzatésztát kelt tésztából, itt most a gyorsaság volt volt a cél :)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥