@bakeyoursmile: Én is ettől tartok. Szoktam csinálni olyan szimpla reszelt sajtból/burgonyapehelyből összeolvasztott sajtos rágcsálni valót, de nagyon nem mindegy, milyen a sajt. A parmezán szuper, de a zsírosabbakkal gondok vannak.
Az arányokat el lehet vajon tologatni? Zsírosabb sajt mellé elvenni a vajból? Lényegében ugyanazon tejzsírról beszélünk.
Az aldiban szokott lenni a parmezánhoz hasonlóan szikkadt sajt és a lidliben a spanyol hetek alatt van valami fekete kérgű hosszan érlelt fajta, az eléggé kompatibilisnak tűnik.
Csak azért vagyok ráindulva a témára, mert gyerekkoromban lehetett kapni (békeidők, vastagon) sajtos kexet és ez arra emlékeztető .
@Womb Raider: Köszi a pacsit! :) Goudám van otthon, amint lesz egy kis időm kipróbálom és referálok. ;) Kicsit félek, hogy felpuhítja a kekszet... na de majd meglátjuk! :)
Nagy pacsi!!! Szuper..imádom az efféle omlós fullasztós száraz sajtos rágnivalót. Vajon más sajtokkal is működik? Jó lenne valami stiltonos/mimolette-s/cheddaros/goudás verzió. A Gusto-ban néha kapni (aranyáron) angol kekszeket, sajtos variációkban, ez ahhoz hasonló, talán lehetne bővíteni a választékot!
@tonyk: Örülök, hogy ízlett! :) Az a kolbász amit én használtam, nagyon száraz volt, mindenképp szükség volt mellé vajra, viszont ha zsírosabb, akkor én is elhagynám :)
Igen, amikor a Jugoszláv Békaembert erre cseréltem, én is éreztem, hogy ő az igazi. :)
Hogy a témához illő megjegyzésem is legyen, ezt a camabert levelestészta receptet mindenképp megosztanám anyámmal, ha nem lenne ilyen egyszerű elkészíteni. Állítólag van tehetségem a főzéshez, de szerintem csak nem ijedek meg a konyhában. Ez a recept amúgy kiváló arra, hogy aki sosem csinált még ételt, annak erős reménye legyen a sikerélményre.
@GGy: A bureket mindenki máshogy ismeri és ez igaz a formájára, ízére és a származási helyére is. Az angol nyelvű recept boyrek-ként hivatkozik rá, nem hiszem hogy túl magyaros lett volna azt használnom. :) De hogy a kérdésedre is válaszoljak, láttam már. :) Legyen szép napod!
@bakeyoursmile:
Mivel nincs ilyen madeleine formám, ezért maradok a keksznél. Ami egyszer bevált, azon kár változtatni. :o)
Még egyszer köszi a receptet!
@Fanyuvo: Nyilván szerepe van az adalékolásnak, a szabályozott hőmérsékletű kelesztésnek (plusz a páratartalom) aztán azok a sütők/kemencék, amikben a pékek sütnek és az amiben te (hagyak nem eleve gőzölős sütő) rendesen eltérnek. A gőznek óriási a szerepe, főleg az első 10-15 percben.
Nehéz DIY módszerekkel reprodukálni, de érdemes megkísérelni. A tálban víz nem rossz, de az is nagyon jó, ha a sütés megkezdésekor (vetéskor) bedobsz egy jó marék jégkockát alulra. Az egész tisztességesen termel gőzt. Meg magát a kifliket is érdemes jól megpermetezve máglyára küldeni.
A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)
Bake your smile
Utolsó kommentek:
bakeyoursmile 2021.10.26. 11:59:14
Bejegyzés: Narancsos-csokis kuglóf
Kyria 2021.10.19. 06:56:42
Bejegyzés: Narancsos-csokis kuglóf
2018.07.06. 09:28:51
Az arányokat el lehet vajon tologatni? Zsírosabb sajt mellé elvenni a vajból? Lényegében ugyanazon tejzsírról beszélünk.
Az aldiban szokott lenni a parmezánhoz hasonlóan szikkadt sajt és a lidliben a spanyol hetek alatt van valami fekete kérgű hosszan érlelt fajta, az eléggé kompatibilisnak tűnik.
Csak azért vagyok ráindulva a témára, mert gyerekkoromban lehetett kapni (békeidők, vastagon) sajtos kexet és ez arra emlékeztető .
Bejegyzés: Oregánós-parmezános keksz
bakeyoursmile 2018.07.06. 08:57:27
Bejegyzés: Oregánós-parmezános keksz
2018.07.05. 07:26:50
Köszi a receptet!!
Bejegyzés: Oregánós-parmezános keksz
bakeyoursmile 2018.06.15. 09:24:37
Bejegyzés: Kolbászos pálmalevél
tonyk 2018.06.14. 22:50:14
Bár, a következő alkalommal kihagyom a vajat belőle. Felesleges (szerintem).
Bejegyzés: Kolbászos pálmalevél
2018.05.15. 10:43:29
Hogy a témához illő megjegyzésem is legyen, ezt a camabert levelestészta receptet mindenképp megosztanám anyámmal, ha nem lenne ilyen egyszerű elkészíteni. Állítólag van tehetségem a főzéshez, de szerintem csak nem ijedek meg a konyhában. Ez a recept amúgy kiváló arra, hogy aki sosem csinált még ételt, annak erős reménye legyen a sikerélményre.
Bejegyzés: Leveles tésztában sült camambert
bakeyoursmile 2018.05.15. 09:43:00
u.i.: imádom a nick nevedet :D
Bejegyzés: Leveles tésztában sült camambert
2018.05.15. 09:39:13
Bejegyzés: Leveles tésztában sült camambert
Advanced Flight 2018.05.04. 22:58:01
Bejegyzés: Szendvicstorta
paráznabillegető 2018.04.26. 16:31:09
Bejegyzés: Mozzarellás-baconös kifli
bakeyoursmile 2018.03.22. 09:27:20
Bejegyzés: Fetás burek
GGy 2018.03.22. 09:26:04
Bejegyzés: Fetás burek
Attilajukkaja 2018.02.20. 19:37:49
Nagyon bejött! :o)
Bejegyzés: Rozmaringos-parmezános madeleine
bakeyoursmile 2018.02.20. 16:46:35
Bejegyzés: Rozmaringos-parmezános madeleine
Attilajukkaja 2018.02.20. 16:45:45
Mivel nincs ilyen madeleine formám, ezért maradok a keksznél. Ami egyszer bevált, azon kár változtatni. :o)
Még egyszer köszi a receptet!
Bejegyzés: Rozmaringos-parmezános madeleine
bakeyoursmile 2018.02.14. 13:44:51
Bejegyzés: Rozmaringos-parmezános madeleine
Attilajukkaja 2018.02.07. 11:33:01
Bejegyzés: Rozmaringos-parmezános madeleine
2018.01.25. 15:31:36
Nehéz DIY módszerekkel reprodukálni, de érdemes megkísérelni. A tálban víz nem rossz, de az is nagyon jó, ha a sütés megkezdésekor (vetéskor) bedobsz egy jó marék jégkockát alulra. Az egész tisztességesen termel gőzt. Meg magát a kifliket is érdemes jól megpermetezve máglyára küldeni.
Bejegyzés: Klasszikus vajas kifli